Általános szerződési feltételek

Nyomtatható változat: aszf.pdf

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Flower Ball Kft. mint a ballagotarisznya.hu weboldal üzemeltetője (1171 Budapest, Gömbvirg u. 60.; továbbiakban: Szolgáltató) és a szolgáltatást igénybe vevő vásárló (a továbbiakban: Vásárló) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (továbbiakban: Felek)


1. Magunkról

1.1. Honlapunkat úgy igyekeztünk felépíteni, hogy Vásárlóink minél egyszerűbben megtalálhassák, kiválaszthassák és megvásárolhassák a keresett terméket. A legmegfelelőbb termék kiválasztásának elősegítésére, igyekszünk Vásárlóinknak a lehető legtöbb információt nyújtani a kiválasztott termékekre vonatkozóan.

1.2. A honlapot az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény („Ektv.”) alapján szolgáltatóként társaságunk működteti.

1.3. Társaságunk Ektv 4.§-ban előírt kötelező adatszolgáltatása a 2. pontban található.

1.4. Honlapunk biztonsági foka megfelelő, használata nem jelent Vásárlóinkra kockázatot, azonban javasoljuk az alábbi óvintézkedéseket: vírus és spyware védelmi szoftverek használata friss adatbázissal, az operációs rendszer biztonsági frissítéseinek telepítése.

1.5. Termékkínálatunk: tarisznyák, avatószalagok, kitűzők, egyéb kiegészítők. A megjelenített termékek postai utánvéttel és személyes átvétellel is megrendelhetőek, erről bővebb információ a 8. és 9. pontban olvasható.

2. Tájékoztató adatok

Flower Ball Kft.
székhelye: 1171 Budapest, Gömbvirág u. 60.
cégjegyzékszám: 01-09-981775 Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság
adószám: 23860142-1-42
bankszámlaszám: 11717009-20194578-00000000
képviselője: Kele Andorné Ügyvezető
tel/fax: +36 (1) 256 3047
e-mail: info@ballagotarisznya.hu
telefonos ügyfélszolgálat: +36 (20) 911 8253
elektronikus ügyfélszolgálat: info@ballagotarisznya.hu

3. Vásárlóinkról  

3.1. Honlapunkon megtalálható bármely termék vásárlója lehet bármely, szolgáltatásainkat igénybe vevő természetes személy, jogi személy és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet.

3.2. Vásárlóink a megrendelés elküldésével elfogadják jelen ÁSZF-ben foglaltakat.


4. Vásárlás, megrendelés

A honlapunkon történő vásárlás elektronikus úton leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon. A Felek közötti szerződés a megrendelő adatlap valamennyi kötelezően kitöltendő mezőjének kitöltését és a beírt adatok ellenőrzését követően, a „Megrendelés” ikonra kattintással. A felek között ily módon, magyar nyelven létrejött szerződés, írásba foglalt szerződésnek minősül, a Szolgáltató azt iktatja, és annak létrejöttét követő 3 (három) hónapig őrzi. A rendelések feldolgozása munkanapokon történik 8,00-16,30 óráig. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik az azt követő munkanapon kerül feldolgozásra. Ügyfélszolgálatunk minden esetben telefonon vagy e-mailben visszaigazolja, hogy mikor tudja teljesíteni a megrendelést. Általános teljesítési határidő, a visszaigazolástól számított 14 munkanapon belül. Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészében. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor. A megrendelés pontos menetéről a honlapunk "Rendelés menete" menüpontjában részletes tájékoztatást adunk.

5. Jogi és e-környezet

Honlapunkon történő vásárlásokat az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény Ektv. továbbá a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999.(II.5.) Korm. rendelet, a fogyasztóvédelemről szóló 1997.évi CLV. törvény, valamint a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959.évi IV. törvény szabályozza.

6. Árak

6.1. Honlapunkon feltüntetett valamely szolgáltatásunk akkor ingyenes, ha az külön feltüntetésre kerül, ellenkező esetben annak igénybe vételéért minden esetben az ott feltüntetett ellenértéket kell vásárlónknak megfizetni. Társaságunk szabadon élhet az árváltoztatás jogával. Az árváltozások akkor lépnek életbe, amikor a honlapon online megjelennek. A közölt árak bruttó kerülnek feltüntetésre. Az árak minden esetben a Magyar Köztársaság törvényes fizetőeszközében kerülnek megállapításra. A közölt árak a házhoz szállítás költségeit nem tartalmazzák! Házhoz szállítás esetén csomagolási költséget nem számítunk fel. Az akciós árak mindig a készlet erejéig, illetve az akció időtartamáig érvényesek!

6.2. Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Honlap felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő „0” Ft-os vagy „1” Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében a vásárló elállhat vásárlási szándékától.

7. Fizetési feltételek

Készpénzes fizetés: Készpénzes fizetésnek számít a termék átvételkor kiegyenlített fizetés.

Utánvét: Kiszállításkor a termék ellenértéke a postásnak készpénzben fizetendő. A készpénzfizetési számlát a csomag tartalmazza. 

Előre utalás: A megrendelést követően a szolgáltató átutalásos számlát állít ki, ennek másolatát e-mailben eljuttatja a megrendelőnek. Amikor a fizetendő összeg megérkezik a szolgáltató bankszámlájára, a szolgáltató intézkedik a megrendelt termékek kiszállításáról, a számla eredeti példányát pedig a csomag tartalmazza.

 

8. Személyes termékátvétel, raktárkészlet

8.1. A honlapunkon megjelenő termékeket nem tartjuk raktáron, nincs üzlethelyiségünk, azokat minden esetben a megrendelő kívánsága szerint gyártjuk le, ezért kizárólag megrendelés esetén vásárolhatóak meg. Termékeink legyártási idejéről Ügyfélszolgálatunk pontos információt ad.

8.2. Vásárlóinknak lehetőséget biztosítunk a megrendelések személyes átvételére ügyfélszolgálati irodánkban, előre egyeztetett időpontban.
Címünk: 1172 Bp. Gömbvirág u. 60.
Cégünk bemutatótermet, mintaboltot nem üzemeltet ezért a honlapunkon található termékek kipróbálására, megtekintésére irodánkban nincs lehetőség, csak a megrendelt termékek személyes átvételére. Ügyfélszolgálati irodánkban készpénzes fizetésre van lehetőség.

9. Házhoz szállítás feltételei és díjai országosan

9.1. Az elkészült termékeket, Magyarország területén belül, házhoz szállítjuk saját szállító eszközzel vagy postai úton.

A kiszállítási díja: bruttó 1200 Ft*

*A fenti díjak egyszeri kiszállításra vonatkoznak!

*A fenti díjak nem vonatkoznak a 30 kilogrammnál nehezebb, valamint a 2 méternél nagyobb termékekre.

9.2. A szerződésben vállalt határidőn belül történő teljesítésért mindent megteszünk. Ha a szerződést ennek ellenére mégsem tudjuk teljesíteni, mert a termék mégsem áll rendelkezésre, haladéktalanul tájékoztatjuk vásárlónkat, és részére a már megfizetett összeget visszatérítjük. Az esetleges szállítási késedelem, vagy a megrendelés teljes meghiúsulása esetén a szolgáltatót kártérítési kötelezettség nem terheli.

9.3. A megrendelés napján érvényes árlista az irányadó, a szerződéses ár a rendelés visszaigazolásban szereplő, illetve a vásárlás előtt visszaigazolt ár. A várható szállítási napon kérjük gondoskodjon a termék átvételéről.

9.4. A szállítási költség a megrendelőt terheli. Ennek összege a választott szállítási mód és a rendelés összegének függvényében változik. Erre vonatkozó információink a 9.1. menüpont alatt találhatóak. Házhoz szállítás esetén a szállítási költségen kívül csomagolási költséget nem számítunk fel.

9.5. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a kiszállító előtt szíveskedjék megvizsgálni, és ha sérült, a probléma megoldása érdekében hívják az ügyfélszolgálatot.

9.6. Észrevételek és reklamációk a szállítmányokkal kapcsolatban: bármilyen reklamációval, garanciális igényérvényesítéssel kapcsolatban fordulhat hozzánk levélben és személyesen is. Ügyfélszolgálatunk elérhetősége a 12. menüpont alatt található.

10. Jótállás, Szavatosság, Garancia

10.1. Honlapunkon kizárólag jó minőségű, hibátlan termékeket forgalmazunk. Az egyes termékek forgalmazása mindenben megfelel a hatályos magyar jogi előírásoknak. Az általunk eladott termékekre biztosítjuk a vásárláskor hatályban lévő jogszabályokban előírt szavatosságot és jótállást. A garanciális igényt az ügyfélszolgálatnál kell bejelenteni.

11. Terméktájékoztató 

11.1. A honlapon minden forgalmazott termék képe és lényeges tulajdonságait feltüntető termékleírása – ha van ilyen – a termék használatára vonatkozó speciális utasítás, illetve a termék használatával járó esetleges veszélyekről szóló tájékoztató megtalálható. A termékek adatlapján megjelenített képek esetenként eltérhetnek a valóságtól vagy illusztrációként szerepelnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.

11.2. A forgalmazott termékek – ahol ezt a hatályos jogszabályok előírják – magyar nyelvű terméktájékoztatóját és használati utasítását a termékhez mellékeljük. Ha véletlenül nem kapná kézhez a termékkel együtt a kötelező használati utasítást, azt azonnal – mielőtt a terméket használatba veszi – jelezze ügyfélszolgálatunknál, pótoljuk.

11.3. Amennyiben a honlapunkon található bármely termék minőségével, alapvető tulajdonságával, használatával, használhatóságával kapcsolatban, a közölteknél több információra van szüksége, kérjük, forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

12. Ügyfélszolgálat

Cégünk a vevői igények kielégítésére ügyfélszolgálatot működtet, amelyet a vevők a következők szerint érhetnek el:
Telefonos ügyfélszolgálat: +36 (70) 367 4621
Elektronikus ügyfélszolgálat: info@ballagotarisznya.hu
Postacím: 1171 Budapest, Gömbvirág u. 60.
tel/fax: +36 (1) 256 3047

13. Vevő elállási joga

13.1. Amennyiben vásárlónk természetes személyként regisztrált/vásárolt, a szerződéstől számított 8 (nyolc) munkanapon belül indoklás nélkül elállhat. Az elállás joga attól a naptól kezdődően gyakorolható, amikor a vásárló a terméket átvette. A termék visszaszolgáltatásával kapcsolatos költségek a vásárlót terhelik (visszaküldési cím: Flower Ball Kft. 1171 Budapest, Gömbvirág u. 60.). Társaságunk az termék ellenértékét haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő 30 (harminc) napon belül téríti vissza.

13.2. Vásárlónk nem gyakorolhatja az elállás jogát: olyan termék értékesítése esetén, amely a vásárló személyéhez kötött, illetve amelyet a vásárló kifejezett utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza, hang-, kép- illetve számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetén, ha a csomagolást a vásárló már felbontotta.  17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet 5. §-ban foglaltak szerint. Az elállási jog gyakorlása során a megrendelő jóhiszeműen köteles eljárni, az elállási jogát rendeltetésének megfelelően köteles gyakorolni, ezen jog gyakorlása nem vezethet a joggal való visszaéléshez a megrendelő részéről (Polgári törvénykönyv 5. §.).

14. Az e-szerződésről

14.1. Az e-szerződés megkötésének, illetve magának a szerződésnek a nyelve magyar.

14.2. A szerződéskötéshez szükséges, egymásra épülő technikai lépéseket a rendszer automatikusan kínálja fel vásárlóinknak. A folyamatot a vásárló a megrendelés elküldéséig bármikor megszakíthatja. A megrendelés elküldését megelőzően vásárlóinknak lehetősége nyílik az általa bevitt adatokat ellenőrizni és az esetleges adatbeviteli hibákat javítani. Vásárlónk által elküldött megrendelés szerződéskötésre irányuló jognyilatkozatnak minősül. Az e-szerződés akkor jön létre, amikor a megrendelés általunk történő visszaigazolása vásárló partnerünkhöz általa hozzáférhetően megérkezik. Amennyiben ez a megrendelés elküldésétől számított 48 órán belül sem érkezik meg, partnerünk mentesül az ajánlati kötöttség alól.

14.3. A megrendelés és a visszaigazolás útján létrejött e-szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül, ami a szerződés létrejöttétől 3 hónap időtartamon belül hozzáférhető.

14.4. A szerződő felek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az esetleges vitás kérdéseiket tárgyalások útján rendezzék. Amennyiben tárgyalásos úton nem lehetséges a jogvita rendezésére, szerződő felek értékhatártól függően a Pesti Központi Kerületi Bíróság, illetve a Fővárosi Bíróság kizárólagos illetékességének vetik alá magukat.

15. Szerzői jogok, adatvédelem

15.1. A honlapon található összes adat, információ és a honlap design-ja, felépítése a honlapon látható formában szerzői jogi védelem alatt áll. Ezen elemek jogtulajdonosi hozzájárulás nélküli felhasználása a szerzői jogok megsértése miatti jogkövetkezményekkel jár.

15.2. Az ügyfelek adatainak kezelésekor az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény mindenkor hatályos rendelkezései az irányadóak. A rendelkezésre bocsátott adatokat célhoz kötötten, kizárólag a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja, azokat harmadik félnek nem adja ki. Társaságunk a honlap üzemeltetőjeként az oldalak használata során, betartja a vonatkozó adatvédelmi törvények és rendelkezések előírásait.